Tips voor het inrichten van je thuis sportschool

Blog, Geen categorie, Sport  /   - 

Wil jij beginnen met thuis sporten? Dan is het wel handig dat je ook een aparte ruimte inricht, zodat je je hier even kunt terugtrekken om lekker te kunnen sporten. Omdat het inrichten van een thuis sportschool best een uitdaging kan zijn, hebben wij een aantal handige tips voor je. Los van de apparatuur, moet je ook nadenken over de vloer, verwarming en eventueel andere zaken die belangrijk zijn. Vooral in een sportschool is het belangrijk dat het niet te warm is en ook de vloer in orde is, zodat de rest van het huis er geen last van heeft.

Kies de juiste locatie voor je thuis sportschool

Bepaal eerst waar je jouw thuis sportschool wilt inrichten. Heb je een aparte kamer beschikbaar, zoals een logeerkamer, een lege zolder of garage? Of wil je een hoekje in de woonkamer gebruiken? Denk goed na over de beschikbare ruimte en maak een weloverwogen keuze. Zo kun je optimaal gebruikmaken van de beschikbare oppervlakte. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je iedere keer lastig wordt gevallen omdat er meerdere mensen in de kamer aanwezig zijn.

Investeer in kwalitatieve apparatuur

De basis van een goede thuis sportschool is uiteraard de juiste apparatuur. Stel jezelf de vraag welke vormen van beweging je graag wilt doen en pas hier je aankopen op aan. Denk bijvoorbeeld aan een loopband, een hometrainer, gewichten of een yoga mat. Koop altijd kwalitatieve apparatuur die lang meegaat, zodat je er jarenlang plezier van hebt. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je niet direct enorm veel geld hebt om alles aan te schaffen, is het verstandig om te beginnen met een halterbank en wat losse gewichten. Zo kun je vast met de basis beginnen en dat stap voor stap uitbreiden.

Zorg voor een aangename ruimte

De juiste locatie belangrijk, maar ook een aangename temperatuur speelt een belangrijke rol. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat je het tijdens het sporten warm krijgt. Zorg er dus voor dat de ruimte niet te koud en ook niet te warm is. Omdat we heel goed begrijpen dat dit best lastig is, biedt een petroleumkachel, en specifiek een laserkachel, uitkomst. Hier kun je namelijk heel gericht een ruimte thuis mee opwarmen, zodat je niet in een koude ruimte hoeft te sporten. De meeste sportkamers thuis worden namelijk ingericht in de koudere ruimtes van een woonhuis, zoals de garage, schuur, kelder of zolder. Met een laserkachel ben je in staat om zo’n koude ruimte indien nodig vlot -en energiezuinig- op te warmen. Wordt het te warm? Dan zet je je petroleumkachel gewoon weer uit. Vaak is het al genoeg om de kachel even aan te zetten voordat je gaat sporten en kun je hem uitzetten wanneer je begint.

Tips om jezelf te blijven motiveren

Het inrichten van een mooie thuis sportschool is natuurlijk de eerste stap, maar jezelf motiveren is ook niet geheel onbelangrijk. Daarom hebben we nog een aantal handige tips, waarmee jij jezelf weet te motiveren om ook daadwerkelijk te gaan sporten.

Plan je training en stel doelen

Thuis sporten moet niet te vrijblijvend zijn. Zorg er dus voor dat je voor jezelf een schema maakt, zodat je precies weet wanneer je gaat trainen. In het verlengde daarvan is het ook belangrijk om doelen te stellen. Zo blijf je een stuk gemotiveerd, aangezien je deze doelen natuurlijk wel wilt halen. Daarbij is het alleen wel aan te raden om realistische doelen te stellen. Bijvoorbeeld om minimaal 3 keer per week te gaan sporten en binnen een aantal maanden 5 kilo af te vallen. Doelen stellen helpen je om je aan je sportieve goede voornemens te houden.

Zorg voor goede voeding

Naast het stellen van doelen en het plannen van je training, is ook goede voeding belangrijk. Zonder goede voeding kunnen je spieren natuurlijk niet herstellen na het trainen. Omdat het best lastig kan zijn om gezond te eten, is het ons advies om bijvoorbeeld een voedingsschema te laten maken door een diëtist. Zo weet je namelijk niet alleen precies wat je allemaal mag eten, maar hoef je ook niet na te denken wat je eet. Vaak is dit een punt waar de meeste mensen afhaken, omdat ze moeite hebben met variatie.

Begin vandaag nog!

Van uitstel komt afstel! Dus zorg ervoor dat je geen dag langer wacht en ga vandaag nog aan de slag. Begin bijvoorbeeld om iedere dag een paar push ups te doen. Je zult merken dat je vanzelf langer volhoudt. Gaandeweg kun je dan bijvoorbeeld investeren in een halterbank en wat losse gewichten. Zo kun je stap voor stap bouwen aan je eigen sportschool. Door slim rond te neuzen op marktplaats, kun je vaak voor een prikkie wat leuke dingen aanschaffen.

Groetjes

I Love Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *