Dit recept voor witte bonenpasta komt uit het boek De Blue Zone’s Methode waar eerder ook al een artikel over online kwam. Een van de voedingsrichtlijnen uit de Blue Zones is dat ze daar voornamelijk focussen op plantaardig eten. Daar kunnen wij ons ook heel goed in vinden! Reden genoeg om eens een receptje uit dit boek te proberen. Het eerste wat bij ons op kwam toen we deze witten bonenpasta voor het eerst proefde was dat het erg lijkt op aioli! De smaak, de structuur, al is die iets meer zoals humus, en hoe het er uit zien. Lekker voor op brood, bij de tapas of zelfgemaakte frites!
Ingrediënten witte bonen pasta
- Pot of blik witte bonen
- Teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- Sap van een halve citroen
- Gedroogde peterselie
Bereiding witte bonen pasta
- Spoel de bonen goed af en laat ze even uitlekken.
- Mix de bonen met het teentje knoflook en het citroensap in de keukenmachine tot een pasta.
- Voeg de olie toe en laat de keukenmachine weer even draaien tot er een gladde spread ontstaat.
- Garneer met de gedroogde kruiden.
xxx
Mare
Lijkt mij leuk een keer te proberen!
Wat is de inhoud van het blik / de pot die je gebruikt?
Ziet er heel aantrekkelijk uit. :)…. Goed gedaan!
Dankjewel! xxx
Normaal gezien eet ik niet graag witte bonen, maar deze bonenpasta ziet er wel heel erg lekker uit. Misschien moet ik het dan toch eens proberen.
Echt het proberen waard, geloof me, als je van humus en aioli houd vind je dit sowieso lekker!