In deze blog hebben we Suzie van de blog Food Idee al even geïntroduceerd. Vanwege haar heerlijke en gezonde recepten en haar visie wat betreft een gezonde lifestyle (Suzie volgt o.a. ook de 80/20 regel), zal zij af en toe een gastblog recept schrijven voor I Love Health. En wat zijn we daar blij mee, want echt, haar receptjes zijn niet alleen verantwoord, maar dus ook heel erg lekker. Wat dacht je deze zomerse smoothie-mango bowl?
Ingrediënten mango smoothie bowl
1 smoothie bowl
- Een scheutje amandelmelk of water
- 1 bevoren banaan (minimaal vier uur in de vriezer )
- 100 gram bevroren mango (kun je gewoon zo kopen in de supermarkt)
Extra toppings: noten, pitten, zaden, extra fruit, wat jij lekker vindt!
Bereiding mango smoothie bowl
1. Pureer alle ingrediënten in een blender of met de staafmixer fijn.
2. Giet het gepureerde mengsel/de smoothie in een bord of schaaltje.
3. Maak je smoothie af met een topping naar keuze. Ik gebruikte verse aardbeien, blauwe bessen en zaadjes. Maar je kunt deze mango smoothie bowl ook combineren met kokos, plakjes banaan en noten. Ga voor ingrediënten die jij lekker vindt.
Geniet er van!
Liefs Suuzie
Is het ook mogelijk deze te bewaren in de koelkast na het bereiden? En hoelang ongeveer zal het goed blijven?
Groetjes Veronica
Je kunt ‘m wel even bewaren. Maar ik zou ‘m wel de zelfde dag nog eten!
Soms vind ik het altijd zo veel werk lijken en dan heb ik er al minder zin in om het te maken, maar als ik dit lees is het echt zo klaar. Ik ben ook nu meer groente recepten aan het eten en bezoek regelmatig de groenteboer!!
Goed bezig!