Soms is simpel en snel, zo onverwachts lekker. Zoals mijn lunch van gister. Het was weer een gevalletje “wat ligt er in de koelkast, wat kan ik maken?” En dat werd gegrilde kip, aubergine en spinazie met spelt couscous. Een ideaal gerecht voor wie weinig tijd heeft.
Ingrediënten spelt couscous met kip en aubergine
- 50 gram couscous
- 120 gram kipfilet (biologisch)
- 1/2 aubergine
- 1 flinke hand verse spinazie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- Peper & zout
- Kokosolie
Bereding spelt couscous met kip en aubergine
- Bereid de spelt couscous zoals aangegeven op de verpakking. Dit duurt vaak niet langer dan 5 minuten.
- Snijd de kipfilet en de aubergine in blokjes.
- Verhit wat koksolie in een wok en bak hierin de kipfilet.
- Voeg na 2 minuten de auberinge blokjes toe.
- Breng op smaak met de kruiden.
- Voeg na een paar minuten de spinazie toe. Wok totdat de kip gaar is en de spinazie geslonken.
- Serveer de kip en aubergine met de speltcouscous en eventueel wat extra verse spinazie.
Mmm, ziet er zo lekker uit. Die Italiaanse kruiden lijken me de perfecte specerij 🙂
Zo maak ik de meeste van mijn gerechten ook, uuuhmm wat ligt er nog in de koelkast, haha. Klinkt lekker. Vind aubergine heerlijk.
Mmmm lekker! Ik ben gek op aubergine, maar eet het eigenlijk te weinig. Dit ga ik snel eens maken.