Ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik noem maar wat: een havermoutje, pancakes, wentelteefjes van speltbrood. Ik ben fan van ontbijten en het liefste een zoet ontbijtje. We kennen allemaal scrambled eggs wel, lekker op toast: met avocado en een schijfje tomaat. Heb je ook wel eens zoete scrambled eggs gegeten? Vroeger at ik dit wel eens bij een vriendinnetje thuis, maar dan mierzoet en met veel suiker. Dat kan beter. Wij hebben een gezondere variant gemaakt van dit nostalgische recept, gezoet met banaan. Dit recept is eigenlijk ontstaan na een mislukte bananenpannenkoek. Meestal gaat dit in een keer goed, maar deze keer bleef mijn pancake vastplakken en ontstonden er allemaal stukjes. Eigenlijk is het natuurlijk precies hetzelfde, maar dit eet je bijvoorbeeld op een broodje, net zoals hartige scrambled eggs, of bij yoghurt. Een keertje iets anders en een lekkere start van je dag!
Ingrediënten zoete scrambled eggs
1 persoon
- 2 eieren
- 1 (goed rijpe) banaan
- Kokosolie
- Flinke snuf kaneel
- Naar wens om te garneren: noten, vers fruit, kokossnippers
Bereidingswijze zoete scrambled eggs
- Prak de banaan fijn.
- Voeg 2 eieren en de kaneel toe aan de geprakte banaan en meng goed door elkaar.
- Verwarm een beetje (kokos)olie in een koekenpan en laat deze eventjes warm worden.
- Giet het banaan-ei mengsel in de pan en blijf roeren met een spatel om ‘scrambled eggs’ te maken.
- Als het ei goed gestold is, zijn je zoete scrambled eggs klaar.
Easy peasy!
Serveer met een schep (griekse) yoghurt of een geroosterde boterham. Voeg naar wens nog wat gehakte noten, vers fruit, kokos toe.
Ga jij dit recept maken? Laat het mij weten in een reactie.
Ook ben ik benieuwd wat jouw favoriete ei-gerecht bij het ontbijt is!
Liefs, Lindelotte
Super lekkere recepten ! Ik ben zelf gek op scrambled eggs! Vaak maak ik het zelf ook met ketjap of juist met een hoop fruit. Normaal zoek ik als inspiratie op https://www.folderbode.nl om te zoeken naar inspiratie. Maar zulke blogs helpen me ook vaak super bedankt!