Zoals jullie weten ben ik bezig met het NewFysic dieet om een paar kilootjes voor de zomer af te vallen. Ik krijg wekelijks van NewFysic heerlijke recepten mee voor ’s avonds. Super leuk, want zo eet ik elke week weer nieuwe, lekkere en gezonde gerechten. Deze couscous salade behoort tot één van mijn favorieten. Een lekker lichte salade, zeker zo voor de zomer en ook niet onbelangrijk: het is zo klaar!
Laat je niet afschrikken door het aantal verschillende ingrediënten. Een deel staat waarschijnlijk al standaard in je keukenkastje. De salade is trouwens ook heel gemakkelijk vegetarisch te maken door de kip weg te laten.
Ingrediënten couscous salade
Voor 4 personen
Voor de basis:
- 200 gram volkoren couscous
- 400 gram gerookte kip
- Evt. schijfjes citroen, verse munt en koriander voor de garnering
Voor de dressing:
- 1 à 2 knoflooktenen, geperst
- 1 ui, gesnipperd
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel komijn, gemalen
- 1 eetlepel citroensap + rasp
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- 1 rode peper, zonder zaadjes, heel fijn gesneden
- verse munt en koriander, fijngeknipt
Voor de ‘vulling’ van de salade:
- 12 zwarte, ontpitte olijven in schijfjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1/2 groene paprika, in stukjes
- 1/2 komkommer, ontdaan van de zaadlijsten, in blokjes
Bereiding couscous salade
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vulling: meng alle ingrediënten voor de vulling van de couscous salade goed door elkaar.
- Dressing: bereid dit door alle ingrediënten voor de dressing ook door elkaar te mengen. Voeg de koriander en de munt pas op het laatste moment toe.
- Meng de vulling met de couscous.
- Snij de gerookte kipfilet in stukjes en meng ook door de couscous.
- Maak de salade af met de dressing.
- Garneer het geheel tot slot met citroenpartjes, munt en koriander (indien gewenst, zonder is het ook al erg lekker).
ENJOY!
Dit recept is van NewFysic.
Net gemaakt, lekker joh! Vooral die dressing maakt het hele gerecht. Brengt alles bij elkaar.
Yes! Missie geslaagd 🙂
Couscous is ook heel lekker in combinatie met tomaat, komkommer en feta, op rrn bedje van spinazie. Eventueel wat balsamico vineagrette dressing er over. Maar als je de couscous klaar maakt met een half bouillonblokje is het al heel smaakvol!
Echt min favoriet. 🙂
Sounds good!
Ow, lekker zeg! Bedankt voor het delen!
Misschien ook lekker met quinoa, i.p.v. couscous.
Weet jij trouwens hoeveel calorieen er in zo’n salade zitten? Misschien ook wel handig om te weten… 😉
Groeten,
Marjolijn
Geen dank! Lekkere & gezonde receptjes deel ik graag op mijn site 😉
Quinoa zou ook zeker kunnen i.p.v. couscous!
Ik weet niet precies hoeveel calorieën er in zo’n salade zitten. Het zal nooit heel veel zijn, want het is een recept van NewFysic, een dieet programma. Gezond en laag in calorieën is het dus sowieso.
Groetjes,
Daisy