Wij zijn dol op ceviche! En dus gingen we zelf aan de slag. Het werd ceviche van makreel met een topping van Organic Kraut Chili-Onion. En dat was een succes. Het zure van de ceviche en zoetig, maar wel lekker spicy,  door de chili-onion. Een heel pallet aan smaken. 😉 Zet deze vooral op de planning als je indruk wil maken. Op je nieuwe lovah, zijn/haar ouders, dat etentje met vriendinnen of gewoon voor jezelf om even uit te pakken.
 Ingrediënten Ceviche van makreel
Voor 4 personen
- 1 paksoi
- 2 grote makreelfilets
- 1 avocado
- 1 teentje gesnipperde knoflook
- 100 gr Organic Kraut Chili-Onion
- ½ gesnipperde chilipeper
- 2 st. limoen
- 1 grapefruit
- 1 gesnipperde rode ui
- 4 takjes koriander
- versgemalen peper
- zout
Bereidingswijze Ceviche van makreel
- Snijd de 4 grootste stelen van de paksoi en blancheer deze kort in gezouten water. Zorg er wel voor dat ze krokant blijven. Spoel direct koud en laat goed uitlekken.
- Snijd de makreelfilets in mooie plakjes, leg naast elkaar in een ovenschaal en rasp er de schil van de limoenen en de grapefruit overheen.
- Pers er de limoenen over uit en snijd de grapefruit uit. Voeg de partjes grapefruit toe aan de makreel.
- Snijd de avocado in blokjes en snijd de koriander grof.
- Voeg samen met de rode ui en de chilipeper toe aan de makreel en kruid met zout en eventueel een snufje versgemalen peper.
- Laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
- Verdeel de makreel met het garnituur over de schuitjes van paksoi.
Laat vooral weten wat jij er van vond! Vooralsnog vind je Organic Kraut alleen bij de Sligro. Maar stay tuned, snel ook in de gewone supermarkt!
Liefs, Daisy
Geef een reactie