En, hebben jullie het gezien? Afgelopen maand stond Sonja Silva in the shape of her life op de cover van het magazine Happy in Shape. Ik ken Sonja vooral als VJ van TMF – maar dat was misschien nog ‘in mijn tijd’! Haha. Knappe Sonja is ook miss Nederland geweest. Helaas kwam ze op een gegeven moment in een dal en begon enorm aan te komen in gewicht. Vorig jaar moest het roer om en kreeg ze een gastric bypass operatie. Inmiddels is ze enorm afgevallen. Niet meer dan logisch dat Happy in Shape haar vroeg voor de cover. Wat knap zeg! En dus ook niet meer dan logisch dat ik heel benieuwd ben naar haar eetdagboek. Jullie ook? Snel doorlezen dan!
Sonja Silva: “Ik doe altijd mijn best om gevarieerd te eten. Dit is een grote uitdaging voor mij! Sinds mijn gastric bypass in april 2015 ben ik 41 kg afgevallen en ik voel me super goed! Omdat ik maar kleine porties kan eten, is het wel belangrijk om iedere dag de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarom ben ik begonnen met meal preppen. Zo even de deur uitlopen kan niet meer. Gelukkig vind ik koken en met eten bezig zijn heerlijk! Favoriet van dit eetdagboek is toch echt mijn papa’s recept voor hachee. Hij was chef-kok dus ik denk dat ik mijn passie voor koken van hem heb! Hij is helaas 2 jaar geleden overleden. Dit recept doet me denken aan vroeger…
Ik was vroeger echt gek op chocolade. Tegenwoordig kies ik sneller voor een lekker blokje kaas. En raketjes… Mijn nieuwe “verslaving”.
Ik probeer drie per week te sporten als mijn lichaam het toelaat. Ik heb ME dus ik moet goed oppassen en luisteren naar mijn lijf. Als ik te veel doe word ik ziek. Heb ik een goede week, dan ga ik kickboksen. In mijn ogen de beste sport om in korte tijd je lijf strak te trainen, je conditie te verbeteren en je hoofd leeg te maken. Deze week is het me gelukt om 2 keer te gaan kickboksen. Spierpijn!”
Eetdagboek Sonja Silva
Maandag:
- Ontbijt: Zoete banaan roerei met yoghurt en bessen
- Lunch: Spelttosti met ham en kaas
- Diner: Salade met gamba’s
- Tussendoor: Een appel, een banaan en een raketje.
Dinsdag:
- Ontbijt: Havermoutpap met banaan en vijgen
- Lunch: Strata met champignons en spekjes
- Diner: Feta salade
- Tussendoor: bakje yoghurt met bessen en een Starbucks koffie
Woensdag:
- Ontbijt: 2 cracottes met pruimenjam
- Lunch: Omelet, 2 rijstwafels met humus, komkommer en kaas
- Diner: Snert met speltbrood
- Tussendoor: Bakje amandelen
Donderdag:
- Ontbijt: Mug cake met bessen en yoghurt
- Lunch: Bruine pistolet oude kaas
- Diner: Courgette munt risotto van Jamie Oliver
- Tussendoor: 2 appels en een wat blokjes kaas
Vrijdag:
- Ontbijt: Toast met ricottakaas, vijgen, bessen en honing
- Lunch: Quesedilla met kaas, kipfilet en groenten
- Diner: Papa’s Hachee met zoete aardappel en erwtjes
- Tussendoor: bakje chips en yoghurt
En, wat vind je van Sonja’s eetdagboek en haar nieuwe lifestyle? Ik vind het knap!! Benieuwd naar je reactie!
Xxx
Daisy
Leuk om te lezen! En superknap zoveel afvallen en nieuwe levensstijl aannemen!!