Recept // Caloriearme & eiwitrijke pannenkoeken

Diner, Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Of het nu voor ontbijt, lunch of diner is, een heerlijke, verse en warme pannenkoek gaat er bij mij altijd wel in. Mits die natuurlijk gezond bereid en belegd is. Want de ene pannenkoek is de andere niet, weet ik inmiddels. Als echte pannenkoekenfan heb ik alle soorten en maten, die in de supermarkt te verkrijgen zijn, wel eens geprobeerd. Van de kant-en-klare, tot de doe-het-zelvers. Ik kies sowieso altijd voor die laatste, aangezien ik dan zeker weet wat er precies in mijn pannenkoek zit, en er dus geen conserveermiddel of andere ongein aan toe is gevoegd. Daarom maak ik ze dus gewoon zelf. En laten we even eerlijk zijn, hoeveel moeite is dat precies? Inderdaad, een hele kleine moeite. En helemaal met deze ILH-pannenkoekjes, want die staan binnen vijf minuten op tafel! Oh en met ruim 20 gram aan eiwitten en slechts 150 calorieën, is dit een sportproof en verantwoord maaltijdje!

Ingrediënten eiwitrijke pannenkoeken

Voor 1 grote pannenkoek

  • 20 gram volkorenmeel
  • 2 eiwitten
  • halve scoop (vanille) eiwitpoeder
  • scheutje (kokos)melk
  • snufje kaneel
  • Vers fruit, noten en een lepel kwark/yoghurt om te versieren

Bereiding eiwitrijke pannenkoeken

  1. Klop met een lepel (of garde) alle ingrediënten tot een glad mengsel.
  2. Verhit een klein beetje olie in de pan en giet vervolgens het mengsel in de pan.
  3. Bak op niet al te hoog vuur tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant lichtbruin. Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant.
  4. Nu nog even versieren met wat lekkers zoals vers fruit, en je pannenkoek is klaar. Ik heb bij de pannenkoek op de foto gekozen om er een lepel kwark, walnoten, een eetlepel muesli, handje aardbeien, een kwart banaan en een theelepel honing aan toe te voegen. Variaties genoeg. Versier ‘m vooral zoals jij wil.

eiwitrijke pannenkoeken

EETSMAKELIJK!

Liefs Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. dit recept is al enkele maanden één van men favoriete ontbijt/lunch recept. Ik maak hem enkel wel met havermeel, heb de indruk dat hij dan nog iets “vullender” is. Heb hem ook al een paar keer gemaakt als avondmaal, dan met een neutraal (smaakloos) eiwitpoeder en als vulling bv passata, spinazie en kip of tonijn.