Tijd voor een heerlijke frisse lentesalade, vind je ook niet? En die maakte ik dit keer met linzenkiemen. Linzenkiemen zijn een heel goed ingrediënt om je salade meer ‘body’ te geven. Linzen zijn één van de bekendste soorten peulvruchten. Boordevol voedingstoffen. In de gekiemde vorm zijn deze voedingsstoffen beter opneembaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een flinke dosis ijzer, koper en mangaan? Hartstikke healthy dus. De smaak van linzenkiemen is licht nootachtig. Ze mixen goed bij rauwkost en in salades, maar je kunt er ook mee roerbakken of het in soepen gebruiken.
Ingrediënten salade met linzenkiemen
Voor 1 persoon
- 75 gram Linzenkiemen
- 25 gram Feta
- Flink hand Rucola
- 1 klein uitje
- 8 (cherry)tomaat
- ¼ komkommer
- ¼ avocado
- Dressing: 1 el balsamico azijn, 1 el citroensap, 1 tl honing
Bereiding salade met linzenkiemen
- Stoom de linzenkiemen 5 minuten in een stoommandje of -pan. Laat goed afkoelen.
- Verbrokkel de feta, snijd het uitje fijn, halveer de cherry tomaatjes, snij de komkommer en avocado in blokjes.
- Meng alle ingrediënten met elkaar in kom of op een bord.
- Meng de ingrediënten van de dressing met elkaar en verdeel over de salade.
Lekker met een cracker of stuk goed (volkoren) brood erbij.
Eet smakelijk!
Meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.
Avocado en kiemen, dan is het al een recept voor mij 🙂
Oh ik ben echt gek op kiemen! En dit eenvoudige recept is een prima manier om ze in te vewerken, lekker voor de lunch vandaag!